Zoek

home / Onze expertises / projectmanagement

Projectmanagement

Wij voeren voor jou de regie

Als jouw bouwkundig partner voert Lamers en Visser voor jou de regie over je project of bouwplannen. Dat doen we op onafhankelijke en daadkrachtige wijze. Hoe groot of klein het bouwvraagstuk ook is; of het gaat om een project voor particulieren, bedrijven, instellingen of (semi)overheden – dat maakt ons niet uit. Wij staan voor je klaar!

Projectmanagement

De mogelijkheden op management gebied

Procesmanagement, BIM-management, bouwmanagement, directievoering, bouwkostenmanagement en planning; het zijn allemaal taken die onze ervaren medewerkers van je over kunnen nemen. Sterker nog: het zijn taken die ons bij Lamers en Visser op het lijf zijn geschreven. Ons team brengt rust en structuur tijdens het bouwproces. Zo kun jij je focussen op voor jouw belangrijke taken.

Alle mogelijkheden die Lamers en Visser biedt op het vlak van bouwbegeleiding en procesmanagement hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Procesmanagement

Bij Lamers en Visser zitten we er graag bovenop. Procesmanagement is ons dan ook op het lijf geschreven. Op het juiste moment brengen we de juiste partijen in beweging. We sturen het project en controleren de voortgang. Kortom: we managen jouw bouwproces van A tot Z.

Directievoering

Ook voor directievoering ben je bij Lamers en Visser aan het juiste adres. Iedere organisatie is anders. Men heeft andere belangen, andere doelstellingen en een andere planning. Wij verdiepen ons graag in jouw organisatie en leiden jouw bouw – met oog voor jouw belangen – in goede banen. Zo sluit het eindresultaat naadloos aan bij hetgeen dat je voor ogen had voor de bouw of verbouwing startte. Sterker nog: het sluit mogelijk zelfs beter aan bij jouw wensen, omdat we jarenlang ervaring hebben in het geven van bouwadvies.

BIM-management

Bouwprojecten realiseren met een kortere doorlooptijd, meer kwaliteit én lagere faalkosten? Dan kies je bij Lamers en Visser voor BIM-management. Met de verschillende bouwpartners werken we samen het desbetreffende project of gebouw virtueel uit. Onze BIM-manager brengt deze bijdragen samen in een coördinatiemodel. Hij of zij voert daarnaast clash-controles uit, waardoor tegenstrijdigheden al voor de bouw aan het licht komen. De rapportage die hieruit volgt, maakt duidelijk op welke fronten en door wie het model aangepast moet worden.

Bouwkostenmanagement

Een bouw of verbouwing is – wat ons
betreft – pas geslaagd als de kosten onder controle zijn. Dit vraagt om permanente controle én de juiste afwegingen bij tussentijdse wijzigingen en meer- of minderwerk. Lamers en Visser heeft de kennis en kunde in huis om ook dit proces te sturen. Juist in deze tijd – waarin bouwkosten flink kunnen stijgen – loont bouwkostenmanagement door Lamers en Visser.

Bouwmanagement

Bouwen betekent partijen samenbrengen; iedere schakel levert een fundamentele bijdrage aan jouw nieuwe bedrijfspand of woning. Wil je het beste resultaat behalen, zorg dan dat alle schakels ook echt op elkaar afgestemd zijn én op het juiste moment doen wat ze moeten doen. Dat vraagt om verstand van zaken én ervaring. Lamers en Visser heeft dat; dat maakt ons de ideale partij om het bouwmanagement aan uit te besteden.

Planning

Op het gebied van bouwbegeleiding kun je bij Lamers en Visser ook kiezen voor hulp op het vlak van planning. Bouwen of verbouwen kost nu eenmaal geld, maar een inefficiënte planning laat de kosten nog sneller stijgen. Reden te meer om het tijdspad strak onder controle te houden en – indien nodig – op een reële manier bij te sturen. Ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Kennismakingsgesprek

De eerste kennismaking met Lamers en Visser voelt als een gesprek aan de keukentafel. Misschien heb je het idee dat we over koetjes-en-kalfjes praten, maar zo ontdekken we wat echt belangrijk voor jou is. Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden als het gaat om nieuwbouw en verbouwing. Het is belangrijk om te ontdekken of wensen en financiën echt aansluiten bij waar je naar op zoek bent. Bij Lamers en Visser zorgen we daarnaast voor een heldere offerte, zodat je weet wat we voor je kunnen betekenen. Plan jij alvast een kennismakingsgesprek? Zo realiseren we samen jouw bouwdroom.