Home / Projecten

Projecten

Hoe groot of klein jouw bouwvraagstuk ook is, Lamers en Visser staat voor je klaar. Als jouw bouwkundig partner begeleiden we je bij de ontwikkeling én uitvoering van jouw bouwplannen; zowel qua advies, ontwerp, projectmanagement als op bouwkundig en constructief niveau. Met vraagstukken op het gebied van architectuur, bouwkunde, constructie, bouwmanagement, BIM en BENG zit je goed bij ons.

Lamers en Visser draagt van begin tot eind op deskundige wijze zorg voor iedere verbouwing of nieuwbouwproject. Dat doen we door te initiëren, adviseren, ontwerpen, rekenen, tekenen en of te modelleren. Onze kracht? Ons team van kundige, gedreven mensen, waarmee we al deze disciplines vanuit St. Agatha (bij Cuijk – Nijmegen) onder één dak kunnen aanbieden. We kunnen zo heel diverse projecten aan; variërend van de bouwkundige engineering van Schouwburg Cuijk tot aan het bouwmanagement voor een dagbesteding. Maar denk ook aan het maken van een BENG berekening, het aanvragen van een energielabel tot aan daglicht- en ventilatieberekeningen en het opstellen van meerjarenonderhoudsplanningen.

Particulier

Onlangs heeft een van onze particuliere opdrachtgevers een kavel gekocht te Mill. De wens is hier een levensloopbestendige en duurzame woning te realiseren.

Particulier

Het project betreft een verbouwing van een woonhuis met een daarbij behorend nieuw te bouwen deel. De draagstructuur van de woning blijft behouden, gevels, daken en intern wordt de bestaande bouw geheel veranderd.

Zakelijk

Drukkerij Weemen uit Haps had behoefte aan een nieuw, ruimer pand. Het hoekperceel van het bedrijventerrein RBL te Haps is het perceel voor het nieuwe bedrijfspand pand van Weemen geworden.

Zakelijk

De oudbouw van het Oorlogsmuseum in Overloon is grotendeels buiten gebruik geraakt. Het uitgangspunt voor dit project was het slopen van een deel van het oude gebouw en het realiseren van een nieuwe gevel.

Zakelijk

Lamers & Visser heeft voor dit project het definitieve energielabel verstrekt. Op basis van de bouwtechnische- en installatietechnische tekeningen en berekeningen alsmede de opname ter plaatse is het definitieve energielabel bepaald.

Zakelijk

Lamers & Visser heeft voor dit project de definitieve energielabels verstrekt. Op basis van tekeningen, berekeningen en een opname van alle appartementen ter plaatse hebben we de energielabels bepaald.

Zakelijk

Voor de tweede ronde van de aanbesteding van Yuverta hebben we aan de hand van een casus verschillende gunningscriterium stukken gemaakt, waaronder schematische weergaves van onze ideeën en referentiebeelden.

Zakelijk

Lamers en Visser is gevraagd om de bedrijfslocatie van B Dutch aan te passen om de ruimtebehoefte ten gevolge van productie uitbreiding te huisvesten. Hierbij mogen wij het project van begin tot het einde verzorgen.

Zakelijk

Lamers en Visser heeft meegedaan aan een prijsvraag voor een Waterpaviljoen in het gebied Seurenheide te Bergen.

Zakelijk

Wij zijn gevraagd om een meerdaagse architectuur en techniek training te geven. Deze training is opgezet om de mediasuppliers (fotografen en videografen) van Topr bewust te laten maken van architectuur en techniek.

Zakelijk

De opdracht omvat het berekenen en tekenen/modelleren van 92 nieuwbouwwoningen, we hebben dit project van constructief ontwerp tot en met de begeleiding op de bouw uitgevoerd.

Zakelijk

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen worden een appartementencomplex met 18 appartementen en 2 gezamenlijke woonkamers en 30 beneden-boven woningen, verdeeld over 3 woonblokken, gerealiseerd.

Zakelijk

Op 27 januari 2020 is de eerste paal geslagen voor de Maricken fase IV, dit was de feestelijke start voor de bouw van 104 koopwoningen en 21 huurwoningen.

Particulier

Van een leeg kavel iets moois maken! Dat willen wij natuurlijk heel graag!

In samenspraak met de nieuwe bewoners hebben wij een vrijstaande woning in Bergen mogen ontwerpen.

Zakelijk

Op de voormalige locatie van het verzorgingshuis Berlerode wordt een nieuw appartementengebouw gerealiseerd. Het appartementengebouw met de naam Petruskwartier zal bestaan uit 32 appartementen.

Zakelijk

Kombi Bouwmaterialen te Uden is voornemens een bedrijfshal met kantoorruimte te bouwen. De bouwmaterialen kunnen door middel van een drive-thru ingeladen en afgerekend worden.

Zakelijk

In het centrum van Maastricht wordt ter plaatse van de oude Festivillage nieuwbouw gepleegd, de monumentale tegelwand krijgt een hoofdrol in het nieuwe bowlingcentrum.

Zakelijk

Lamers en Visser heeft de opdracht gekregen voor het verbouwen van klaslokalen tot een afdeling Zorg& Welzijn en het aanpassen van een gymzaal en een aantal lokalen naar een afdeling PIE.

Zakelijk

Op het bedrijven terrein H2o in Hattemerbroek is dit project gerealiseerd voor Yello B.V. Yelloo B.V. is gespecialiseerd in het verhuren, monteren en demonteren van steigers, hangbruginstallaties en bouwliften.

Zakelijk

Voor Bouwmaatschappij Verwelius BV werken wij een ontwerp van Mies architectuur in Zaandam uit.

Zakelijk

Lamers & Visser B.V. engineert voor Hendriks Coppelmans Uden B.V. 72 NOM appartementen. De appartementen zijn verdeeld over drie appartementencomplexen.

Zakelijk

Sanders l Fritom verzorgt al sinds de oprichting in 1943 haar diensten op het gebied van fijnmazige distributie. In de loop der jaren is er veel expertise opgebouwd op dit vlak en in een vroeg stadium begonnen met automatisering van de dienstverlening.

Zakelijk

Lamers en Visser heeft de opdracht gekregen om een kantoor te realiseren in de monumentale kerk van Vianen (Brabant).

Zakelijk

Al sinds 1989 is Van Elst specialist in containerverhuur en transport voor zowel bedrijven als particulieren

Zakelijk

In 2014 heeft Lamers en Visser opdracht gekregen om aan de bestaande hal een nieuwe bedrijfshal te bouwen, aan de Vliegeniersstraat 1 te Uden.

Particulier

Villa Tomijo is een nieuw te bouwen woonhuis op een bijzondere kavel in Landgraaf. De opdrachtgevers hadden al langer de wens om een keer volledig nieuw te bouwen.

Zakelijk

Lamers en Visser heeft een adviserende rol gehad in de voorbereidingsfase tot en met de oplevering.

Zakelijk

Geurts trucks heeft al meer dan 20 jaar ervaring in aan- en verkoop van vrachtwagens, machines en bouwvoertuigen. Voor onze opdrachtgever Aannemersbedrijf P. Kaal te Groesbeek is de bouwkundige engineering, constructieve engineering en BIM uitwerking van het bedrijfspand volledig uitgewerkt.

Zakelijk

Op industriepark Sterckwijck te Beugen is een nieuwe productiefaciliteit met magazijnen gebouwd voor Ambiente Europa BV. Al zo’n 20 jaar ontwikkelt en produceert Ambiente Europe kwalitatief hoogwaardige en sfeervolle collectie tafeldecoratie.

Zakelijk

Middenwillens is een nieuwe kindvriendelijke woonwijk in Gouda.

Zakelijk

AGS Architects heeft op basis van de onderwijsvisie van de school een transparant en uitnodigend ontwerp gemaakt: functioneel, speels, dynamisch en creatief.

Zakelijk

Gemeente Cuijk is bezig geweest met de revitalisering van De Valuwe te Cuijk. De herontwikkeling van de H. Jozefkerk is hiervan een onderdeel en is door Lamers en Visser zowel bouwkundig als constructief uitgewerkt.

Zakelijk

Het bouwwerk ‘Fort Boven-Lent’ is van oudsher een verdedigingswerk aan de Waal, gelegen tussen Nijmegen en Lent. Sinds de jaren ’80 is het fort in gebruik als bijeenkomstfunctie voor festiviteiten

Zakelijk

Woningbouwcorporatie Tiwos en Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse herontwikkelen de komende jaren de locatie van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat en de Gasthuisring in Tilburg.

Zakelijk

Het kantoorgebouw is gebouwd half jaren ’80 en heeft inmiddels al 30 jaar gefunctioneerd, met hier en daar een paar betrekkelijk kleine aanpassingen. Lamers en Visser heeft de bouwkundige- en constructieve engineering gedaan van het vernieuwde pand.

Zakelijk

De schouwburg Cuijk is grotendeels herbouwd, dusdanig dat grotere voorstellingen ook geprogrammeerd kunnen worden, de toneeltoren is bijvoorbeeld met een factor 8 in volume toegenomen, de zaal is breder en hoger geworden en er zijn meer facilitaire ruimtes toegevoegd.

Zakelijk

Stichting Dichterbij heeft voor cliënten met een behoefte aan ‘Zeer beschermd wonen’ 44 woningen en een dagbestedingscentrum gerealiseerd.

Zakelijk

Het zwembad in Dormio Resort Maastricht is op dit moment in aanbouw. In juli 2018 wordt dit geopend.

Particulier

Dit project betreft een nieuwbouw bedrijfswoning behorend bij een agrarisch bedrijf. Op dit perceel was tot op heden nog geen woonhuis voorzien. De familie had de wens, gezien de nieuwe bedrijfsvoering om een woning te bouwen op dit perceel.

Particulier

Villa Tomijo is een nieuw te bouwen woonhuis op een bijzondere kavel in Landgraaf.

Particulier

De opdrachtgever heeft een leegstaand kavel gekocht in Putten en heeft Lamers en Visser gevraagd om een ontwerp en uitwerking van zijn woonhuis te maken.