Zoek

home / Onze expertises / certificering

Certificering

De mogelijkheden op gebied van certificering

Wanneer je voor een bouwkundig partner kiest, dan wil je voor 100% op die partij kunnen vertrouwen. Bij Lamers en Visser weet je dat het goed zit. Wij zijn deskundig, veelzijdig, loyaal, nuchter én echte samenwerkers. Daarbij hebben we integer, verantwoordelijk en professioneel werken hoog in het vaandel. Dat uit zich in ons werk én in de certificeringen waarover we beschikken. Zo mogen we energielabels en BENG-berekeningen uitgeven. Daarnaast is Lamers en Visser een officieel BNA-erkend architectenbureau.

Voor jou als klant bieden deze certificeringen ook verschillende voordelen. We zetten ze op een rijtje.

BuildingLabel

Lamers en Visser is aangesloten bij BuildingLabel, de koepelorganisatie voor energieprestatie adviseurs. Daarbij zijn we gecertificeerd volgens de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500. Hierdoor mogen we ons vakbekwaam EP-adviseur noemen. Dit betekent dat wij BENG-berekeningen mogen maken voor zowel woningen als utiliteitsgebouwen. Hetzelfde geldt voor de uitgifte van energielabels. Dankzij de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500 certificering hebben we het EPA-certificaat ontvangen en voldoen we aan de Richtlijn Energy Performance Buildings Directive (EPBD).

Voordelen van BRL 9500 certificering en EPA-certificaat voor klant:

Het feit dat Lamers en Visser beschikt over de BRL 9500 certificering en het EPA-certificaat heeft voor jou als klant diverse voordelen:

  • BENG- berekening maken: Lamers en Visser mag BENG-berekeningen maken. Dit is belangrijk, omdat sinds 1 januari 2021 alle vergunningsaanvragen voor alle nieuwbouw – zowel woningbouw als utiliteitsbouw – moeten voldoen aan de eisen van de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

 

  • Energielabels – Bij de verkoop, verhuur en het opleveren van een gebouw dienen huiseigenaren verplicht een geldig energielabel te overleggen. Lamers en Visser mag als energieadviseur de energieprestatiebereiking maken voor de vergunningsaanvraag. Wist je dat een kantoorgebouw vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben?

 

  • Duurzaam bouwen – Voor de certificering is het van belang dat we als energieprestatie adviseur op de hoogte blijven. Daar profiteer je als klant altijd van; ook als je (op dit moment) geen BENG-berekening of energielabel nodig hebt. We zijn namelijk als geen ander op de hoogte van (bijna) energieneutraal en duurzaam bouwen.

Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA)

Lamers en Visser is daarnaast aangesloten bij Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Kies je voor een bureau dat aangesloten is bij de BNA, dan ben je verzekerd van een samenwerking met professionals waarop je kunt vertrouwen. Deze bedrijven werken op basis van de verenigingsgedragscode, waarin verantwoordelijkheid, integriteit en professionaliteit drie belangrijke waarden zijn. Daarnaast is er veel aandacht voor het op peil houden van kennis en vaardigheden.

 

Voordelen van BNA-bureau voor klant:

Het feit dat Lamers en Visser is aangesloten bij Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA), en zich nu een BNA erkend architectenbureau mag noemen, biedt verschillende voordelen voor jou als zakelijke of particuliere klant.

 

  • Deskundigheid – Een BNA-architect is goed opgeleid en is verplicht om jaarlijks de nodige tijd aan bij- en nascholing te besteden. We maken daarbij gebruik van de BNA Academie cursussen en kennisdatabase van BNA Onderzoek.

 

  • Betrouwbaarheid – Een erkend BNA-bureau mag een opdracht alleen aanvaarden als het beschikt over voldoende deskundigheid, vakbekwaamheid en bureaucapaciteit om de opdracht uit te kunnen voeren. Er worden deugdelijke en adequate afspraken gemaakt met de opdrachtgever. Daarnaast hebben we ook vertrouwelijkheid hoog in het vaandel; vertrouwelijk verstrekte gegevens worden ook als zodanig behandeld. Kortom: als opdrachtgever kun je rekenen op een betrouwbare partner.

 

  • Zekerheid – Een BNA Erkend Bureau onderschrijft de gedragscode Verantwoordelijkheid, Integriteit & Professionaliteit. Als opdrachtgever verzeker je je hiermee van professionals die op transparante en integere wijze ten dienste staan. Deze code vormt ook de basis voor het tuchtrecht, waarop je beroep kunt doen bij een eventueel conflict. Daarbij is iedere BNA-architect verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Kennismakingsgesprek

De eerste kennismaking met Lamers en Visser voelt als een gesprek aan de keukentafel. Misschien heb je het idee dat we over koetjes-en-kalfjes praten, maar zo ontdekken we wat echt belangrijk voor jou is. Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden als het gaat om nieuwbouw en verbouwing. Het is belangrijk om te ontdekken of wensen en financiën echt aansluiten bij waar je naar op zoek bent. Bij Lamers en Visser zorgen we daarnaast voor een heldere offerte, zodat je weet wat we voor je kunnen betekenen. Plan jij alvast een kennismakingsgesprek? Zo realiseren we samen jouw bouwdroom.