Search

home / Onze expertises / constructief advies

Constructief advies

De mogelijkheden op constructief advies

Ben je op zoek naar een constructeur die met je meedenkt? Die weet wat er mogelijk is; ongeacht of je kiest voor een constructie van hout, beton of staal. Bij Lamers en Visser ben je aan het juiste adres voor onafhankelijke en deskundige constructieve advisering. Wij ontwerpen, tekenen, modelleren en berekenen al jaren draagconstructies, zowel van woningen, bedrijfspanden als overheidsgebouwen. Een constructie ontwikkelen die zowel esthetisch als economisch verantwoord is? Wij gaan de uitdaging graag aan.

Ontdek hieronder alle mogelijkheden die we hebben op het gebied van constructief advies bij Lamers en Visser; van constructieve engineering, BIM-management tot schade- en second-opinion onderzoeken.

Constructieve engineering

Kies je voor constructieve engineering door Lamers en Vissen dan pluk je over tientallen jaren nog steeds de vruchten van ons werk. De constructies die wij ontwikkelen, doen waar ze voor staan, decennialang. Of het nu om hout, staal of beton gaat. Bij nieuwbouw of bij een verbouwing. Lamers en Visser werkt met Revit, een 3D-engineeringsprogramma waarbij verschillende gebruikers in één model kunnen werken. Hierdoor is het mogelijk om met verschillende partners en disciplines collectief en simultaan aan één ontwerp te werken. Op deze manier maken de verschillende partijen optimaal en efficiënt gebruik van elkaars expertise.

Schade-expertise

Staat er opeens water in je kelder? Blijken wanden schuin te staan? Is er schade door bijvoorbeeld een hevige brand of aanrijding van het pand? Wil je weten of je iets tegen de zichtbare scheuren in je woning kan of moet doen? Of heb je een geschil met de aannemer over foute uitvoeringen, niet complete leveringen of onduidelijke verrekeningen? Trek dan aan de bel, want Lamers en Visser is ook bij schade- en verzekeringsgeschillen de juiste partner. Bij bouwschades in de breedste zin van het woord kun je een beroep doen op onze schade-expertise. Wij nemen vervolgens een kijkje ter plaatse, halen alle papieren erbij en zorgen voor uitgebreide rapportage, inclusief kostenraming om de problemen op te lossen. Meestal worden deze zaken aan ons voorgelegd door advocaten en verzekeraars, maar ook particulieren kunnen een beroep doen op onze schade-expertise. Lamers en Visser staat voor onafhankelijk en deskundig advies, zowel op constructief als op bouwkundig vlak.

BIM-management

Constructief advies is ook één van de zaken, die natuurlijk niet mogen ontbreken als je kiest voor BIM. Kies je voor BIM-management dan kies je voor een model, waarbij de bouwpartners het desbetreffende project of gebouw volledig digitaal uitwerken. De BIM-manager van Lamers en Visser brengt deze bijdragen samen in een coördinatiemodel. Hij of zij voert daarnaast clash-controles uit, waardoor tegenstrijdigheden al voor de bouw aan het licht komen. De rapportage die hieruit volgt, maakt duidelijk op welke fronten en door wie het model aangepast moet worden. Dit resulteert in een snellere doorlooptijd van het project, een hogere kwaliteit van de bouw én lagere faalkosten.

Second-opinion onderzoek

Veiligheid boven alles. Als het gaat om draagconstructies wil je keiharde garanties. Vertrouw je bestaande berekeningen niet of heb je discussies over de haalbaarheid met je architect of bouwkundig tekenaar? Kies dan voor een second-opinion onderzoek door de constructeurs van Lamers en Visser. We rekenen de constructies nogmaals door. Wil je weten of er een mooiere oplossing voor handen is, dan kunnen we alternatieven voorstellen. Misschien heb je zelf al iets in gedachten; ook dan denken we natuurlijk graag met je mee. Het belangrijkste van de constructie is, dat-ie staat als een huis.

Kennismakingsgesprek

De eerste kennismaking met Lamers en Visser voelt als een gesprek aan de keukentafel. Misschien heb je het idee dat we over koetjes-en-kalfjes praten, maar zo ontdekken we wat echt belangrijk voor jou is. Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden als het gaat om nieuwbouw en verbouwing. Het is belangrijk om te ontdekken of wensen en financiën echt aansluiten bij waar je naar op zoek bent. Bij Lamers en Visser zorgen we daarnaast voor een heldere offerte, zodat je weet wat we voor je kunnen betekenen. Plan jij alvast een kennismakingsgesprek? Zo realiseren we samen jouw bouwdroom.