Search

home / Onze expertises / Architectuur

Architectuur

De mogelijkheden op architectuur gebied

Wist je dat we bij Lamers en Visser beschikken over een team van architecten? We zijn zelfs een BNA-erkend bureau. Alle wensen die jij hebt voor jouw droomwoning of bedrijfspand verwerken onze architecten in een prachtig ontwerp. Maar het gaat niet alleen om hoe het pand er na de bouw of verbouwing uit ziet; onze architecten zorgen er ook voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Niet de klant, maar onze constructeurs en bouwkundigen werpen een eerste blik op het ontwerp. Zijn zij tevreden, dan presenteren we het aan jou. Zo weet je altijd zeker dat een plan kan worden uitgevoerd en kom je beslagen ten ijs als je de plannen dient te presenteren aan bijvoorbeeld stakeholders, omwonenden, de gemeente of welstandscommissie. Na de bouw of verbouwing aan de hand van een ontwerp van Lamers en Visser weten we één ding zeker; hier ga je met veel plezier wonen en/of werken.

Werken met de architecten van Lamers en Visser kent verschillende voordelen. Hieronder hebben we nog een aantal zaken op een rijtje gezet, waarmee wij ons op het vlak van architectuur onderscheiden.

Meerwaarde architecten Lamers en Visser

We vinden het ontzettend belangrijk dat het klikt tussen klant en architect; daarom is één van onze architecten altijd aanwezig bij het kennismakingsgesprek. Voelt het goed, dan gaan we verder met de ontwerpfase, waarbij we verder in gesprek gaan over wensen, eisen en stijl. Daarnaast nemen onze architecten – als het mogelijk is – een kijkje op de locatie én toetsen ze of wensen ook haalbaar zijn binnen het geldende bestemmingsplan van deze locatie.

BNA-erkend

Lamers en Visser is een BNA-erkend architectenbureau in de gemeente Land van Cuijk (bij Nijmegen). Het feit dat we zijn aangesloten bij de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) levert de nodige voordelen op voor onze klanten. Zo onderschrijft iedere BNA-architect de gedragscode Verantwoordelijkheid, Integriteit & Professionaliteit. Als opdrachtgever verzeker je je hiermee van professionals die op transparante en integere wijze ten dienste staan. Deze code vormt ook de basis voor het tuchtrecht, waarop je beroep kunt doen bij een eventueel conflict. Daarbij is iedere BNA-architect verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Meer dan alleen een ontwerp

Gaat het over een woonhuis, dan willen we natuurlijk een optimaal leefklimaat creëren in deze woning. Bij het ontwerp van zakelijke panden, of de uitbouw of verbouwing van het huidige bedrijfspand, letten de architecten van Lamers en Visser op het werkklimaat en maatschappelijke- en organisatiewaarden. Het betrekken van medewerkers bij de plannen, is hierbij van grote meerwaarde. Door te horen hoe men het beste of fijnste kan werken, kan een ontwerp nog meer op maat worden gemaakt van de onderneming. Daarbij verliezen we eisen met betrekking tot rendement, circulair bouwen, gebouwexploitatie, flexibiliteit en budget natuurlijk niet uit het oog.

Betrouwbare partner

Kies je voor een BNA-erkende architect, dan kun je rekenen op een betrouwbare partner, die goed is opgeleid en jaarlijks ook nog eens de nodige tijd in bij- en nascholing steekt. Daarnaast is het goed om te weten dat BNA-bureaus een opdracht alleen mogen aanvaarden als ze beschikken over voldoende deskundigheid, vakbekwaamheid en bureaucapaciteit om de klus ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Er dienen ook deugdelijke en adequate afspraken gemaakt te worden met de opdrachtgever. Alle vertrouwelijk verstrekte gegevens worden daarnaast als zodanig behandeld.

Heb je al een architect of bouwkundig tekenaar in de arm genomen voor je project, dan kun je nog steeds profiteren van de kennis van de architecten van Lamers en Visser. Zij kunnen je meenemen in het opstellen van een programma van eisen.

3D ontwerp

De architecten van Lamers en Visser zetten een project altijd in 3D op. Zo kun je als het ware door de woning of het bedrijfspand heen lopen. Vaak is het toch lastig om in te kunnen schatten hoe een verbouwing of de nieuwbouw er daadwerkelijk uit komt te zien. Dankzij het 3D-ontwerp heb je meer gevoel voor schaal en besef je ook beter wat je wel en niet wil. Zo kunnen onze klanten betere feedback geven in de beginfase, waardoor het uiteindelijk ook kostenbesparend werkt.

Programma van eisen

Het programma van eisen omschrijft waar jouw nieuwe (bedrijfs)pand of verbouwing aan moet voldoen. Van de grote lijnen tot in de kleinste details. De architecten van Lamers en Visser kunnen je ondersteunen bij het samenstellen van een programma van eisen. We zien niets over het hoofd én vertalen het in de juiste woorden zodat architect of bouwkundig tekenaar, aannemer en alle andere betrokkenen feilloos begrijpen wat je wilt. Dit voorkomt discussies en faalkosten.

Kennismakingsgesprek

De eerste kennismaking met Lamers en Visser voelt als een gesprek aan de keukentafel. Misschien heb je het idee dat we over koetjes-en-kalfjes praten, maar zo ontdekken we wat echt belangrijk voor jou is. Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden als het gaat om nieuwbouw en verbouwing. Het is belangrijk om te ontdekken of wensen en financiën echt aansluiten bij waar je naar op zoek bent. Bij Lamers en Visser zorgen we daarnaast voor een heldere offerte, zodat je weet wat we voor je kunnen betekenen. Plan jij alvast een kennismakingsgesprek? Zo realiseren we samen jouw bouwdroom.