Zoek

home / Onze expertises / bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Als jouw bouwkundig partner voert Lamers en Visser voor jou de regie over je project of bouwplannen. Dat doen we op onafhankelijke en daadkrachtige wijze. Hoe groot of klein het bouwvraagstuk ook is; of het gaat om een project voor particulieren, bedrijven, instellingen of (semi)overheden – dat maakt ons niet uit. Wij staan voor je klaar!

Bouwkundig advies

De mogelijkheden op bouwkundig gebied

Als jouw bouwkundig partner kun je er natuurlijk vanuit gaan dat het bouwkundig advies van Lamers en Visser als een huis staat. Al onze kennis en ervaring brengen we hierbij in de praktijk. Onze bouwkundigen vertalen jouw wensen in een handomdraai in duidelijke tekeningen, waarbij natuurlijk ook de geldende eisen vanuit wet- en regelgeving worden nageleefd. We zorgen voor tekeningen die zijn doorberekend op bouwkundige haalbaarheid. De constructies zijn afgestemd met onze ervaren constructeurs. Daarnaast hebben de bouwkundig adviseurs van Lamers en Visser oog voor duurzaamheid; ze dragen duurzame oplossingen aan die voldoen aan actuele normen en wet- en regelgeving. Dankzij hun kennis én het duidelijke advies kom jij nooit voor verrassingen te staan.

Wat Lamers en Visser op het gebied van bouwkundig advies voor jou kan betekenen? Denk aan bouwkundig engineering, BIM-management, brandtechnische advisering, het aanvragen van omgevingsvergunningen en het maken van een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB).

Alle mogelijkheden die Lamers en Visser biedt op het vlak van bouwbegeleiding en procesmanagement hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Bouwkundig engineering

De engineers van Lamers en Visser zorgen voor een volledig en concreet bouwplan. Ze toetsen jouw plannen – of die van de architect – op wet- en regelgeving, haalbaarheid en bouwkundige zekerheid. Wij tekenen en modelleren met behulp van Revit in 3D, waardoor conflicten vroegtijdig aan het licht komen. Zo kunnen ze direct aangepakt worden; waarmee je faalkosten reduceert en vertragingen in het bouwproces voorkomt. Daarnaast heb je dankzij deze 3D-tekening snel en duidelijk voor ogen hoe het pand er na de bouw of verbouwing uit gaat zien.

Omgevingsvergunningen

Het aanvragen van omgevingsvergunningen – waarbij je de nodige tekeningen en berekeningen dient aan te leveren – kan een heel lastig en frustrerend proces zijn. Daar heb je toch geen zin in? Dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt namelijk profiteren van de jarenlange kennis en het opgebouwde netwerk van Lamers en Visser. Wij weten onze weg in de ambtelijke molen én spreken de juiste taal. Zo voorkomen we onnodige vertraging in het bouwproces door onduidelijkheden.

BIM-management

Bouwprojecten realiseren met een kortere doorlooptijd, meer kwaliteit én lagere faalkosten? Dan kies je bij Lamers en Visser voor BIM-management. Met de verschillende bouwpartners werken we samen het desbetreffende project of gebouw virtueel uit. Onze BIM-manager brengt deze bijdragen samen in een coördinatiemodel. Hij of zij voert daarnaast clash-controles uit, waardoor tegenstrijdigheden al voor de bouw aan het licht komen. De rapportage die hieruit volgt, maakt duidelijk op welke fronten en door wie het model aangepast moet worden.

MJOB opstellen

Het opstellen van de MJOB (meerjarenonderhoudsbegroting) behoort ook tot de expertises van Lamers en Visser. In de MJOB stellen we vast welke werkzaamheden in de toekomst uitgevoerd dienen te worden en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Zo heb je dus een richtlijn van hoeveel geld er op een bepaald moment in kas moet zijn om de desbetreffende werkzaamheden ook uit te voeren. Wij werken hierbij met een zeer gedetailleerde planning voor de komende vijventwintig jaar; dit gaat van kosten voor de ramenwasser en schilder tot aan vervanging van installaties en zelfs het dak. Tenslotte gaat niet alles eeuwig mee. Door het opstellen van een MJOB kom je niet voor verrassingen te staan en kun je geld reserveren.

Het opstellen van een meerjarenonderhoudsbegroting door Lamers en Visser is interessant voor Verenigingen Van Eigenaren (VVE’s), vastgoedeigenaren- en investeerders, maar zeker ook voor particulieren die niet voor verrassingen willen komen staan. Wij kunnen de plannen eenmalig opstellen, maar het is ook mogelijk dat we je echt in dit proces begeleiden. Dan ontvang je van ons automatisch een seintje als er iets aangepakt dient te worden. Desgewenst kunnen we de werkzaamheden zelfs begeleiden.

Brandtechnische advisering

Bij Lamers en Visser ben je ook aan het juiste adres voor brandtechnische advisering, zowel bij bestaande gebouwen als bij nieuwbouwprojecten. Onze bouwkundigen controleren of er voldoende en effectieve vluchtwegen zijn. Ze geven advies over het gebruik van brandwerende materialen en brandvertragende constructies. Veiligheid hebben wij in ieder geval hoog in het vaandel; jij toch ook?

Kennismakingsgesprek

De eerste kennismaking met Lamers en Visser voelt als een gesprek aan de keukentafel. Misschien heb je het idee dat we over koetjes-en-kalfjes praten, maar zo ontdekken we wat echt belangrijk voor jou is. Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden als het gaat om nieuwbouw en verbouwing. Het is belangrijk om te ontdekken of wensen en financiën echt aansluiten bij waar je naar op zoek bent. Bij Lamers en Visser zorgen we daarnaast voor een heldere offerte, zodat je weet wat we voor je kunnen betekenen. Plan jij alvast een kennismakingsgesprek? Zo realiseren we samen jouw bouwdroom.