Search

Home / Projecten /

Inbouw bibliotheek Schouwburg Cuijk

Inbouw bibliotheek Schouwburg Cuijk

Specificaties opdracht

Projectmanagement, Bouwkundig advies, Constructief advies, BIM

Naar aanleiding van plannen van De Schouwburg Cuijk en Bibliotheek Cuijk is het gezamenlijk plan opgepakt om de huisvesting van de bieb in te passen in de schouwburg aan de Grotestraat. Een mooie combinatie waarbij kunst, cultuur, lezen, leren werken en ontspannen samenkomen.

Om ruimte te bieden aan de bibliotheek is de foyer verbouwd en voorzien van een extra verdieping. De nieuwe verdieping bestaat uit een staalconstructie en is ingepast in het oorspronkelijk ontwerp dat gebruik maakt van vakwerkliggers. Bijzonder element is de opklapbare trap die tijdens evenementen zoals carnaval omhoog gehesen kan worden. De hoge boekkasten, gevuld met afgeschreven boeken op de hoogste schappen, zorgen ervoor dat de bibliotheek zich voortzet over de gehele hoogte van het atrium.

Het gebouw, in 2013 vernieuwd naar ontwerp van architect Wim Kol, heeft een speelse uitstraling vol kleurrijke en geometrische vormen waar door de interieurarchitect op is aangesloten. In het fraterhuis is de warme en monumentale uitstraling versterkt.

Lamers en Visser was verantwoordelijk voor een onderzoek naar de constructieve haalbaarheid, de aanvraag van de omgevingsvergunning, het constructief ontwerp en heeft het project tevens begeleidt tijdens de aanbesteding- bouwvoorbereiding- en uitvoeringfase.

Aannemer: Gommers Nijmegen

E-installatie: Megens Installaties

W-Installatie: Gebr. Janssen Beugen