Zoek

Home / Projecten /

Ontwerp woning Mill

Ontwerp woning Mill

Specificaties opdracht

Architectuur, Bouwkundig advies, Constructief advies, BIM

Onlangs heeft een van onze particuliere opdrachtgevers een kavel gekocht te Mill. De wens is hier een levensloopbestendige en duurzame woning te realiseren.

Het ontworpen volume bestaat uit twee lagen waarvan de verdieping met een setback op de onderste laag is geplaatst. Beide volumes bestaan uit baksteen, glas en verticale houten gevelbekleding en worden beëindigd door een verticale metselwerk band. De twee volumes worden verbonden door de verspringende verticale houten gevelpanelen die op beide verdiepingen terug komen tussen het ritme van de kozijnen.

Aan de voorzijde is deze woning ingetogen om de privacy te waarborgen. De inpandige garage ligt iets naar achter ten opzichte van de rest van de voorgevel zodat deze minder sterk aanwezig is. De luifel heeft een modern karakter door de witte slanke band en springt iets naar voren.

Aan de achterzijde opent de woning zich richting de bosrijke omgeving en verbindt de woonkamer en keuken met de riante tuin. Door het toepassen van lamellen boven het terras en het gebruik van ingebouwde rolluiken/screens kan er gespeeld worden met de zonlichttoetreding.

Naast de toepassing van hoogwaardige isolatie en zonwering wordt het dak gebruikt voor de plaatsing van zonnepanelen om te voorzien in de energiebehoefte. Het uitgangspunt is om de woning als nul op de meter woning uit te voeren om een duurzame toekomst te bewerkstelligen.