Zoek

Home / Projecten /

Verbouwing woonhuis in Ottersum

Verbouwing woonhuis in Ottersum

Specificaties opdracht

Architectuur, Bouwkundig advies, Constructief advies

Het project betreft een verbouwing van een woonhuis met een daarbij behorend nieuw te bouwen deel. De draagstructuur van de woning blijft behouden, gevels, daken en intern wordt de bestaande bouw geheel veranderd. Door een deel van de bestaande 1-laagse bouwvorm met kap te spiegelen en te verlengen wordt er één geheel gevormd met een symmetrisch karakter. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ‘earthy’ materialen en de woning wordt voorzien van een nieuwe meer eigentijdse architectuur. Aan de voorzijde van de woning wordt er slim ingespeeld op het op het reliëf middels een parkeerkelder, passend in het straatbeeld. De achtergevel is voorzien van een grote, glazen pui om de verbinding met het ‘bosachtige gebied’, de achtertuin te versterken. De wat gedateerd ogende architectuur krijgt een sprekende opwaardering die in materialen en kleuren goed passen bij de landelijke ligging.